Baner ViK 2017 560 70

Четвъртък, 20 Април 2017 11:52

Избран е изпълнител за изграждане на „пробива Катрафилов”

Оценете
(1 глас)

„Пътинженерингстрой-Т” ЕАД ще бъде изпълнител на реконструкцията на улица „Поп Сава Катрафилов”. Дружеството спечели, обявената от Община Търговище, обществена поръчка.

В откритата процедура се включиха още две фирми, които бяха отстранени, поради противоречия и несъответствия. Решението не е обжалвано и следва сключването на договор с класирането дружество, уточняват от пресцентъра на кметството.

До 12.05.2017г. се приемат оферти и от кандидатите за участие в откритата процедура за избор на строителен надзор на обекта.

Работата по строителството на обекта, за изграждането на директното трасе, се очаква да стартира през юли. Новата свързваща улица ще бъде факт до края на годината. Това ще стане след повече от 20 години планиране на дейността и отлагане във времето, поради липсата на финансиране. През 2016 г. кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров внесе мотивирано искане в Министерския съвет за отпускане на нужните средства. 1,5 млн. лв. бяха преведени по сметките на Община Търговище, за да стартират процедурите и да се направи новата разширена улица.

Прочетена 1010 пъти

lates news 210

facebook coment