Вторник, 11 Април 2017 09:07

МВР с препоръки за безопасно пътуване по Великден

Оценете
(1 глас)

По време на Великденските празници и поредните почивни дни възникват специфични опасности за тежки пътни злополуки предупреждават от МВР и отправят препоръки към шофьорите за безопасно пътуване.

Рисковите ситуациии възникват поради: значително увеличената интензивност на движението, и образуване на колони и задръствания, неравности и повреди на пътните платна, включване в движението на много велосипедисти, мотоциклетисти и мотопедисти, каруци, управление от водачи с малък опит и без правоспособност; превишаване на разрешените скорости и рискови изпреварвания; повишена рискова склонност към компромиси и управление в нетрезво състояние; традиционна недисциплинираност на  водачи и пешеходци.

Шофирането в нетрезво състояние след употреба на големи количества алкохол в празничните нощи от водачи и пешеходци, е основна причина за поредица злополуки  с жертви и ранени в този период през последните години. Потърпевши са най-вече пътниците в автомобили и на мотоциклети, съгласили се лекомислено да бъдат возени от пияни  и неправоспособни шофьори.

За да не попадате в рискови състояния и ситуации за пътни злополуки, от „Пътна полиция” предлагат да имате предвид следните препоръки: 

1. Погрижете се за превозното си средство

2. Планирайте пътуването

3. Запазете спокойствие при попадане в колона

4. Бъдете в безопасност на празника

5. Предпазете се от опасните условия на пътя

Подробности тук

Прочетена 747 пъти

lates news 210

facebook coment