Вторник, 31 Януари 2017 10:04

Детски кът направиха граждански организации в болницата в Търговище

Оценете
(3 гласа)

В детското отделение на болницата в Търговище вече има специална стая с кът за четене и играчки. Придобивката е плод на сътрудничеството на неправителствени организации и лечебното заведение, а целта е да се подобри болничният престой на малките пациенти чрез четене на приказки и интерактивни игри.

Два пъти седмично психологът Цветелина Ганева посещава детско-юношеското отделение на болницата в Търговище, където в момента се лекуват 8 деца. Тя се грижи за намаляване на стреса и емоционалното състояние на децата, като им предлага разнообразни занимания.

Цветелина Ганева, психолог

„Да четат различни книжки за приказни герои, да подреждат пъзели, да апликират, да работят с пластилин и въобще да бъдат в една среда много по-близка до естествената.

Сред удобни и цветни мебели в стаята болните малчугани могат да се изгубят в книгите и техните истории или да се насладят на играчките, които са подбрани за деца до 8 годишна възраст.

Росица Петрова, програмен мениджър на Фондация за деца в риск по света

„Това е напълно безплатно за всички деца”

Детският кът е партньорска инициатива на нестопанския клуб в Търговище и Фондация за деца в риск по света, които реализират програмата „Библиотека на играчките” и в две детски градини в Търговище.

Прочетена 2457 пъти

facebook coment