Baner ViK 2017 560 70

Петък, 13 Януари 2017 13:14

Ледени висулки дебнат минувачите

Оценете
(2 гласа)

Поредната опасност буквално надвисна над главите на пешеходците. Със затоплянето на времето от покривите тръгнаха снежни лавини и ледени висулки.

Апелът тези дни е за повече предпазливост при минаването в близост до сградите, за да се избегнат инциденти при внезапно свличане на сняг лед от покривите. Освен в краката си, поглеждайте и над главата си, съветват пожарникари.

led3

Почистването на ледените висулки от обществените сгради се извършва от пожарникарите, но задължението за отстраняването на опасните висулки от частните сгради е на собствениците.

„Търговище ТВ“ припомня, че наред със снега собствениците на магазини и домоуправителите на жилищните сгради са длъжни да почистят и висулките от стрехите.

Екипът от контрольори по чистотата на Община Търговище вече следи и за премахване на ледените остриета от покривите на сградите, за да бъде осигурено безопасно движение на всички минувачи.

led

Глобите при установени нарушения на физически лица са от 20 до 100 лв., а за фирми санкцията е от 100 до 500 лв., напомнят от пресцентъра на Община Търговище.

Прочетена 1048 пъти

lates news 210

facebook coment