Четвъртък, 08 Септември 2016 02:50

Стоки на наши производители с изложение в Търговище

Оценете
(1 глас)

Кампания на министерството на земеделието и храните под надслов „Подкрепяме българското“ ще гостува в Търговище. На 9 септември от 13 до 20 ч. на пл. „Независимост“ ще има изложение на висококачествени родни храни и хранителни продукти.

Пред това от 11.00 часа в зала 74 на община Търговищеще има среща с производители, на която ще присъства зам.-министърът на земеделието Свилен Костов, служители от системата на МЗХ и земеделски стопани. Форумът ще даде възможност за контакти, обмяна на опит и сътрудничество между стопаните, преработвателите и потребителите.

Кампанията цели да се популяризира висококачествената традиционна българска продукция, както и да се насърчи българското производство на земеделски и преработени продукти.

Тя е в подкрепа на българските производители на първична земеделска продукция и на предприятия, извършващи дейност в преработката на земеделски продукти. Инициативата цели да се даде възможност на българските производители да достигнат директно до повече потребители със своята собствена продукция, като плодове, зеленчуци, подправки, билки, яйца и други преработени земеделски продукти - сирене, кашкавал, хлебни продукти, лютеница, пчелни продукти, сушени плодове, чай, вино, натурални сокове, сладка и други, които са част от трапезата ни.

Прочетена 2657 пъти

facebook coment