Понеделник, 15 Юни 2020 10:47

Нови 4 случая на COVID-19 в Търговищко

Оценете
(2 гласа)

Нови четири случая на заразени с коронавирус са установени в търговищкото село Подгорица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града. Положителните проби са на контактни лица със 58-годишната заболялата жена от същото село, за която беше съобщено преди дни. Те са в добро състояние и не се лекуват в болница. Така заразени в Търговищко станаха 6-ма.

Заради новорегистрираните случаи на COVID-19 в селото са предприети противоепидемични мерки, като под 14-дневна карантина са поставени всички контактни лица. Раздадени са дезинфектантни и лични предпазни средства на обществени обекти в селото.

Вземи са мерки и за предпазване от вътреболнично разпространение на инфекцията, както и ограничаването й в домашните огнища.

В събота са взети 53 проби за изследване с PCR тест, чакат се резултатите от УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Общият брой на изследваните в област Търговище е 887, уточняват от РЗИ.

Двете жени дали положителни проби за коронавирус, за които съобщиха на 13 юни са настанени в инфекциозното отделение в МБАЛ – Търговище. Болната от с. Подгорица е тежко състояние, интубирана е.

Прочетена 630 пъти

facebook coment