Четвъртък, 11 Юни 2020 10:00

Разследват смъртта на 3-годишно дете в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 3-годишно дете е образувано в Районната прокуратура в Търговище. Момченцето от преславското село Троица е било с бъбречна недостатъчност. То е починало осем дни, след като е изведено от семейната среда и е настанено в приемно семейство, съобщава БНР.

Според социалните работници, спешната мярка е била наложителна. Това каза директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен Мартина Драгнева.

 "На 15 май колегите са в дома на бащата. Предприемат спешна мярка, защото на този етап това, което установяват, считат, че е риск за живота и здравето на детето", посочи тя.

Бащата Шукри Зекериев смята, че детето му е било взето неправомерно.

"Социалните работници ме нападнаха и казаха, че пия денонощно. Аз ако пиех денонощно, това дете можех ли да го гледам година и половина? Радвах се, че го взеха и ще го гледат добре, но ето какво стана. Докторът във Варна ми каза - Детето трябва да взема тези лекарства, иначе получава криза и си заминава. Аз им обясних какви лекарства трябва да пие детето, написано им беше и на едната кутия отгоре", каза бащата.

Според директора на МБАЛ - Търговище д-р Иван Светулков, момченцето е било докарано в спешното отделение на болницата в изключително тежко състояние. Реанимационният екип не е успял да направи нищо, въпреки положените усилия.

Прочетена 409 пъти

facebook coment