Вторник, 09 Юни 2020 13:19

Отвориха тенис игрището в Търговище след 2 години ремонт

Оценете
(1 глас)

Четирите нови тенис корта до стадион „Неделчо Камов“ в Търговище вече са отворени за спортуващи. Ремонтът им се финансира с 250 000 лв. от капиталовата програма на Общината., съобщиха от нейния пресцентър. Съоръженията огледа кмета д-р Дарин Димитров заедно със зам.-кмета инж. Митко Панайотов, Михаил Михайлов, директор на Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“ (СОД), стопанисващо кортовете, както и инж. Недялко Неделчев, директор на Общинското предприятие БКС, което извърши ремонтните дейности на терена.

„Новите кортове ще допринесат за развитието на масовия спорт, което е сред приоритетите на екипа ми. Решихме те да се стопанисват от Общината, вместо да ги отдаваме, тъй като поддръжката им е изключително специфична“, каза кметът.

На терена има изградени комуникации, видеонаблюдение и осветление, така че кортовете могат да се използват и в по-късните часове на деня“, допълни инж. Панайотов.

Работното време на кортовете е от 9.00 ч. до 22.00 ч. Ако се ползват до 17.00 ч. в делнични дни таксата е 12 лв. на час, а след това се увеличава с още 2 лв. на час. 14 лв. на час ще струва играта през почивните дни. Заплащането нарасва при ползване на банята и съблекалните. Предоставят се и месечни карти за тренировка. 

В поддръжката и стопанисване на базите в града, субсидирането на клубовете и изграждането на нови спортни съоръжения през тази година се влагат още 730 000 лв.

Прочетена 179 пъти

facebook coment