Неделя, 22 Март 2020 15:34

Видео: Затягат мерките на петте КПП-та на Търговище. От утре с декларации за пътуване

Оценете
(3 гласа)

Затягат мерките на петте контролно-пропускателни пунка на входно-изходните артерии на Търговище. За преминаване през тях е необходимо да се представи попълнена декларация, с адрес, месторабота, както и други обстоятелства, налагащи пътуването (здравословно състояние на пътуващия или на негови близки и други). Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Ненков на извънредна пресконференция в общинската администрация. Декларацията може да бъде изтеглена от сайта на МВР или да бъде получена на място на всяко КПП. Тя се попълва се еднократно.

Хората, които имат имоти в т.нар. „вилна зона” ще могат да ги посещават, но няма да се допуска постоянно безцелно пътуване. Комисар Ненков призова да се пътува само при нужда, както и да не се попълва лъжлива информация в декларациите.

Пунктовете се намират на следните места:

1. На пътя София-Варна - в местността „Първи долап”

2. На изхода от кв. „Въбел” - в посока гр. Попово

3. На пътя Търговище-Разград – след разклона за „Тракия Глас”, преди разклона за с. Давидово

4. В посока гр. Шумен – преди разклона за с. Васил Левски

5. В посока гр. В. Преслав – в квартал „Калково” на гр. Търговище

Кметът Дарин Димитров припомни, че възрастните хора могат да правят заявки за доставка на храни и лекарства на телефоните в Общината: 0601 68 620 (в работни дни) и 0601 68 691 (в почивни дни).  

Прочетена 1210 пъти

facebook coment