Неделя, 22 Март 2020 13:41

Няма болни от коронавирус в Търговище. Дариха маски на болницата

Оценете
(2 гласа)

Община Търговище е получила дарение – дезинфектанти и предпазни маски, на стойност 10 000 лв. Те ще бъдат предоставени на МБАЛ-Търговище. Дарението е от наш съгражданин, живеещ в Пазарджик, съобщи днес на пресконференция кметът Дарин Димитров.

Той оповести, че към момента няма регистрирани случаи на коронавирус в община Търговище. Но призова гражданите да изпълняват стриктно заложените мерки. „Моля Ви, не излизайте по парковете, не пътувайте излишно, освен, ако не се налага. Пазете възрастните ни съграждани и семействата си, защото човек е силен, когато е с близките си“, заяви Димитров.

В област Търговище под карантина са били поставени общо 179 души. За 22-ма от тях домашната изолация е изтекла, 100 са от община Търговище. 

Възложено е на кметовете на населените места да изготвят списъци на всички жители на селата, с необходимост от закупуване на храна и лекарства. Кметовете следва да създадат и организацията по доставка на продуктите по домовете на хората.

Те трябва да извършват ежедневно и контрол на лицата, поставени под карантина. По думите на кмета в нашата община по-големият брой на завърналите се от чужбина е именно по селата, а не в ромския квартал.

Прочетена 3097 пъти

facebook coment