Понеделник, 16 Март 2020 18:08

Защитни костюми и безконтактни термометри искат държавни служби

Оценете
(2 гласа)

сигнал

Държавните служби в областта разполагат с лични предпазни средства за работещите. Липсват обаче безконтактни термометри за проследяване моментното състояние на всеки работник или посетител. Това стана ясно след среща на областния управител на Търговище Митко Стайков с ръководителите на териториалните поделения на държавните структури. По думите му не трябва да се подценява ситуацията, за да не се допуска заразяване с коронавирус. „Нека бъдем отговорни за собствената си безопасност и тази на околните”, каза на срещата Стайков.

От електроразпределителното дружество съобщиха, че въвеждат дистанционна работата на всички екипи, за които е приложимо. Въведено е намалено работно време за служителите. Обслужването на клиенти на гише няма да бъде преустановявано.  Инкасаторите на ВиК – Търговище обаче няма да посещават домовете, а потреблението ще се отчита съгласно сходни периоди.

Част от учрежденията са направили организация с изнесени офиси, без да се допускат граждани до административните структури. Навсякъде са предоставени препарати за лична дезинфекция.

Социалната служба е поискала защитни облекла за работници, които ще бъдат ангажирани с доставяне на препарати за дезинфекция на жители над 65-годишна възраст.

Гражданите се призовават да ползват електронните услуги на институциите, а при неотложни посещения на място да спазват стриктно изискванията за лична безопасност.

Изключително важно да се осъществява и контролната дейност при пропускателния режим във всички учреждения, припомни областният управител на срещата.

Прочетена 615 пъти

facebook coment