Събота, 14 Март 2020 08:04

Под наблюдение са 14 души в Търговище. Болниците поискаха защитни облекла

Оценете
(1 глас)

Няма пациент, диагностициран с COVID-19 в Търговищко, но от началото на февруари здравните власти са поставила под карантина общо 25 лица. При 11 от тях карантинният срок вече е изтекъл, а при останалите 14 души, завърнали се от чужбина няма обезпокоителни симптоми. Това стана ясно след вчерашното спешно заседание на Областния медицински съвет за борба със заразата.

От РЗИ – Търговище са изпратили други 13 проби, взети на случаен принцип от болничните заведения в региона. Всички те са отрицателни.

За спешната нужда от маски и защитни облекла алармираха болничните директори, а властите им обещаха осигуряване с консумативи в най-кратки срокове за безопасното изпълнение на служебните им задължения. От областната болницата докладваха, че разполагат с 12 апарата за обдишване, но имали необходимост от още 8 апарата.

По информация от Регионалното управление на образованието, от понеделник всички училища в областта ще провеждат обучение в електронна среда, т.е. ученици и учители ще работят от домовете си под формата на онлайн обучение и уебинари.

заседание областен

На заседанието областният управител Митко Стайков издаде заповед за противоепидемични мерки, съобразно указанията на министъра на здравеопазването.

Прочетена 7956 пъти

facebook coment