Събота, 15 Февруари 2020 17:47

Видео: Двама строители загинаха от 15 метров кофраж на АМ "Хемус"

Оценете
(1 глас)

Двама работници са загинали тази сутрин на строежа на автомагистрала "Хемус" край търговищкото село Буховци. Те са паднали от 15 метра височина, докато изграждали кофраж на бетонна колона за виадукт. Няма други пострадали, съобщиха на извънреден брифинг от прокуратурата и полицията.

Загиналите са подготвяли кофраж за подпорните бетонни колони. Пред журналисти окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова каза, че двамата строители са били най-отгоре на кофража. Средната част се разкъсва и мъжете са паднали от голяма височина. Загинали са на място.

Те са служители на шуменска фирма, съответно на 42 г. и 51 г.. Единият мъж е от омуртагското село Врани Кон, а другият - от град Върбица. Проверката на Инспекцията по труда в Търговище е показала, че те са имали трудови договори, както и заповед за полагане на извънреден труд в почивния ден.

По думите на Галина Градинарова, директор на Инспекцията по труда в Търговище тепърва ще изясняваме има ли нарушения в технологичните или процедурните правила, които са с оглед на злополуката, която е станала

Над 100 работници от три фирми са ангажирани със строежа на високите пътни мостове в участъка на магистралата край Буховци, обясни областният управител на Търговище Митко Стайков, който изказа съболезнования на близките на починалите при злополучния инцидент.

Работата на обекта за днес е преустановена, но утре ще продължи. Образувано е досъдебно производство, което се води от Окръжната прокуратура в Търговище

 

Прочетена 960 пъти

Последни новини

Мар 28, 2020 59

Въртим часовниците с час напред. Спим по-малко

in Общество
Този уикенд трябва да преместим стрелките с час напред в 3:00 часа сутринта на 29 март… Повече...
Мар 28, 2020 168

Петима нарушители на карантина в Омуртаг

in Омуртаг
Четири досъдебни производства и една проверка заради нарушаване на карантина са… Повече...
Мар 26, 2020 739

Ново разписание на обществения транспорт на Търговище

in Общество
Нови промени в разписанието на линиите от общинската транспортна схема в Търговище се… Повече...

facebook coment