Четвъртък, 23 Януари 2020 15:47

Внимание с паркирането. Паяк вдига коли вече и в Търговище

Оценете
(1 глас)
Внимание с паркирането. Паяк вдига коли вече и в Търговище Снимката е илюстративна

От 27 януари в Търговище започва да функционира репатриращ автомобил, от т.нар. тип „паяк“ за преместване на неправилно паркирали автомобили, съобщиха от местната администрация. Вече е сключен договор със специализирана фирма, която единствена се яви и спечели обявената от кметството обществена поръчка.

Според договора, принудителното преместване ще става след подаване на сигнал към инспекторите на Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“ (СОД). Колите ще бъдат разтоварвани на обособен паркинг на терена на бившите казарми. Престоят там ще се заплаща по 1,20 лв. за всеки час. Цената за принудително преместване е 40 лв.

Освен неправилно паркиралите превозни средства, „паякът“ ще премества и излезлите от употреба автомобили, които заемат паркоместа и тротоарни площи. По данни на общинските контрольори те са близо 60.

До края на тази седмица екипите на СОД ще монтират информационни табели и забранителни знаци за паркиране на местата, определени от Комисията по транспорт и безопасност на движението към Община Търговище.

Прочетена 2584 пъти

lates news 210

facebook coment