Четвъртък, 26 Септември 2019 09:35

КНСБ представя в Търговище мобилното приложение за сигнали за некоректни работодатели

Оценете
(2 гласа)

КНСБ представя днес в Търговище инициативата си "Сивото убива", която се фокусира върху борбата със сивата икономика в четири от секторите с най-голямо наличие на недеклариран труд и „сиви“ практики в България - ремонт и поддръжка на моторни превозни средства, строителство, селско стопанство и лека промишленост.

Ще бъде разположен мобилен информационен център от 09.00 ч. до 16 ч. на алеята от площад „Свобода“ към Драматичен театър – Търговище, съобщават от местната структура на синдиката. Целта е да се повиши обществената осведоменост и да се насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България

В рамките на проект КНСБ е разработил и ново мобилно приложение, което помага на работници и клиенти да подават сигнали срещу некоректни практики на работодатели и фирми, както и да споделят позитивни примери за мястото, на което работят. VOX KNSB вече е налично във всички платформи за мобилни приложения – за Android и Iphone.

Мобилната апликация е VOX KNSB е безплатна услуга, която позволява на всеки да подаде сигнал до КНСБ, а оттам и до всички държавни институции за нередности или позитивни примери както на работното си място, така и в търговски обекти, в които е получил лоша услуга или пък е забелязал измама за фиска. Анонимността на подалите сигнала е гарантирана и единствено администраторите на КНСБ разполагат с данните на подателя. Може да бъде приложен и снимков материал, а приложението автоматично регистрира локацията, откъдето се подава.

Прочетена 302 пъти

lates news 210

facebook coment