Сряда, 04 Септември 2019 15:11

Денят на Съединението ще бъде отбелязан с участието на военни

Оценете
(1 глас)

134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия ще бъде отбелязана в Търговище с тържествена заря-проверка. Тя ще се състои на 5 септември, от 20 ч. пред Войнишкия паметник, съобщават от пресцентъра на местната управа.

В нея ще участват курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ в Шумен, които ще бъдат разположени на платното на бул. „Цар Освободител“. В програмата ще вземат участие и Духовият оркестър към Община Търговище, Патриотичен клуб „Възраждане“ и ученици от различни учебни заведения в града.

Преди тържественото честване ще тръгне шествие в 19.45 часа, от I ОУ „Христо Ботев“.

С проявите ще бъде отбелязано и навършването на 103 години от Тутраканската епопея и 80 години от откриването на Войнишкия паметник в Търговище.

Заради ритуала затворен за движение ще бъде бул. „Митр. Андрей“, в участъка от моста на ул. „Шипка“ до светофарната уредба на т.нар. „Стар Бряст“. Ограничението ще важи за времето на преминаване на шествието.

От 19.30 до 21.00 часа затворено за движение ще бъде платното от страната на Войнишкия паметник на бул. „Цар Освободител“. Затворен ще е участъкът от кръстовището на булеварда с ул. „Трети март“, до кръстовището с ул. „Пирин“.

Община Търговище се извинява за причиненото неудобство. Действията са координирани с Районно управление „Полиция“ – Търговище и целят осигуряване на безопасност по време на шествието и тържествената проверка заря.

Прочетена 430 пъти

facebook coment