Понеделник, 02 Септември 2019 13:16

Приемат документи за общинския фонд ин витро

Оценете
(1 глас)

Започва вторият за годината прием на заявления за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми, жители на община Търговище. Заявленията за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване на Община Търговище до 30 септември, съобщават от местната администрация.

Съгласно Правилника, уреждащ дейността на Общинския фонд „ин витро“, всяка от одобрените двойки ще получи до 2 500 лв. за изследвания и процедури. Ако кандидатите са повече от предвидените средства, с предимство са тези, които не са ползвали държавно подпомагане или финансиране от Общината.

Комисията за разглеждане и одобряване на кандидатурите ще излезе с решение в началото на месец октомври 2019 г.

9 семейства или лица, живеещи на семейни начала, бяха одобрени за финансиране от Общинския фонд след първия за годината прием на документи, обявен през март. 10 пък са вече родените деца и чрез съдействието на Общинския фонд от създаването му през 2012 г. досега.

35 000 лв. пък е годишният бюджет на Общинския фонд за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми. Това е с 5 000 лв. повече в сравнение с предходната 2018 г. Тогава бяха подпомогнати общо 15 двойки.

Списък с всички необходими документи и условията за кандидатстване са публикувани в сайта на Община Търговище: https://targovishte.bg/index.php?nav=304

Прочетена 546 пъти

facebook coment