Baner ViK 2017 560 70

Сряда, 01 Юни 2016 13:57

Община Търговище с ултиматум към операторите заради висящи кабели

Оценете
(1 глас)

Нарушения и незаконно изграждане на въздушни кабелни мрежи, които не отговарят на изискванията на Закона за електронните съобщения и Наредба 35 са установени при проверка на Община Търговище. При поставянето им са нанесени повреди и на стълбовете за улично осветление, чийто собственик е Общината, съобщават от пресцентъра й.

Затова е отправен ултиматум до началото на август тази година всички кабелни оператори, работещи на територията на община Търговище, да приведат мрежите си в съответствие с нормативите. Напомнителното писмо е изпратено до фирмите, които имат изградени кабелни електронни съобщителни мрежи.

На територията на Търговище работят 7 дружества, които трябва да приведат мрежите си в съответствие с изискванията. Те са предупредени да спазват законовите положения и да преработят кабелните си връзки в съответствие с нормативите още през февруари тази година. След изтичане на дадените срокове всички незаконно изградени кабелни мрежи ще бъдат премахнати, гласи напомнителното писмо от Община Търговище.

Прочетена 1091 пъти

lates news 210

facebook coment