Вторник, 02 Юли 2019 22:19

Най-голямата пещ за стъкло заработи в заводите на Шишеджам в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Инвестиция от 42 млн. евро в обновяване на производствена пещ направи стъкларският комплекс „Шишеджам" в завода си в Търговище. Министърът на икономиката Емил Караниколов, шефът на холдинга Ахмет Кърман и други официални гости запалиха днес символично модернизираната инсталация, която е сред трите най-големи в света и най-голямата в Европа.

шишеджам1

По думите на Кърман, главен изпълнителен директор на холдинга „Шишеджам", България е едно от най-важните места за производство на компанията.Той посочи, че приносът им за българската икономиката е около 800 млн. евро, без последната инвестиция.

Министърът на икономиката Емил Караниколов каза, че работниците винаги ще бъдат най-ценните и затова им благодари. А към техния работодател се обърна с думите: „Достигнали сте етап, в който всяка година може да получавате наградата „Инвеститор на годината", само че тя върви с наградата за най-добър работодател. Работниците все още ще бъдат по-ценни от машините".

шишеджам3

Караниколов каза още, че благодарение на турския гигант България е на 5-то място по икономически ръст и на 2-ро място по ръст на работните заплати за миналата година. 

шишеджам2
Компанията има 14 филиала в целия свят и 22 000 служители.

Прочетена 1029 пъти

facebook coment