Четвъртък, 06 Юни 2019 09:10

Военни колони преминават край Търговище

Оценете
(1 глас)

Колони с военна едрогабаритна техника ще преминат днес през основните пътища на територията на 6 области, сред които и Търговище. Това ще затрудни временно движението, предупреждават от МВР във връзка с провеждане на учения на НАТО.  

Преминаващите формирования ще използват центрове за поддръжка на територията на страната, сред които е и учебният полигон „Николово” край Русе.  След кратък престой, колоните ще се отправят към Дунав мост за преминаване в Румъния.

На 6 юни от 9.30 ч. поетапно четири колони с едрогабаритна техника ще се придвижват от ГКПП „Капитан Петко войвода“ по маршрут: гр. Тополовград-гр. Елхово-с. Тенево, където е предвидено време за презареждане и престой.  След това колоните продължават по маршрут: с. Тенево-с. Зимница-п. в. „Петолъчката“-с. Мокрен-гр. Котел-гр. Омуртаг-гр. Разград-полигон „Николово“-ГКПП „Русе“.

Пътна полиция и Военна полиция са взели всички необходими мерки по съпровождането на техниката и обезпечаване на опасните участъци и уязвимите кръстовища.  Умоляват се водачите, които ще пътуват по тези направления на посочените дати, по възможност да изберат алтернативни маршрути или часове на придвижване, призовават от МВР.  Шофьорите да не навлизат в колоната, както и да изпълняват стриктно указанията на униформените и временната организация на движението, ако е въведена такава.

Прочетена 1099 пъти

facebook coment