Сряда, 29 Май 2019 11:46

Нови патрулни коли за полицията в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Автопаркът на областната полиция в Търговище е попълнен с четири нови патрулни автомобила, съобщават от нейния пресцентър.

Те са от марката „Шкода Рапид“, снабдени са с лайтбар (ултра ярки гъвкави диодни ленти, за вграждане във фарове, за дневни светлини и мигач) и са предназначени за осъществяване на патрулно-постова дейност.

Ще се ползват по предназначение от полицейски служители от „Охранителна полиция“, изпълняващи задължения по охрана на обществения ред. Два от автомобилите ще бъдат зачислени на РУ-Търговище, по един ще получат районните управления в Попово и Омуртаг. Автомобилите са осигурени от Министерството на вътрешните работи с цел да бъде осъвременен автопаркът на областните дирекции евизпълнение на проект, финансиран от фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС.

Скоро се очаква автопаркът на полицията в Търговище да бъде увеличен с още няколко автомобила от същата марка. За последно той е обновяван през 2017 г. с пет автомобила“ KIA”, оборудвани със система за видео и аудио записи. Тези коли се използват за проверки и контрол на движението по пътищата.

Прочетена 396 пъти

lates news 210

facebook coment