Вторник, 28 Май 2019 16:21

Проектант за благоустрояване на два квартала търси Община Търговище

Оценете
(2 гласа)

Община Търговище обяви обществена поръчка за изготвяне на технически инвестиционни проекти за благоустрояване на два квартала на територията на града, обявиха от местната администрация.

Чрез открита процедура ще бъде възложено проектиране на квартал 8, между бул. „Митрополит Андрей“ от север, ул. „Скопие“ от запад, проектна улица от юг и общински поземлени имоти от изток. Теренът е с площ от 26 дка. Другият проект, който трябва да бъде изготвен, е за благоустрояване на част от квартал 95, между улиците „Братя Миладинови“ от север, „Дамян Груев“ от запад, „Средна гора“ от юг и частни поземлени имоти от изток. Тук проектът трябва да обхване площ от 9,6 дка.

KVARTAL 95

Терените и в двата квартала са с преобладаващи жилищни функции и не са благоустроени. Целта е по оптимален начин да бъдат оформени места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи, тротоари и озеленяване. При необходимост, ще се предвиди реконструкция на съществуващите инженерни мрежи и съоръжения. Ще се проектира ново осветление, а в квартал 8 е заложено и проектиране на детска площадка.

Припомняме, че проектирането е задължителна част от подготовката преди започване на благоустрояването. То ще даде информация какви дейности и на каква стойност трябва да се извършат.

Документи за участие в процедурата се подават до 17.00 часа на 18 юни 2019 г. Кандидатите могат да участват и за двата обекта, които са разделени в обособени позиции. Общата стойност на поръчката е 41 666 лв. Средствата са заложени в капиталовата програма на Общината за 2019 г.

Срокът за изпълнение е 50 календарни дни, считано от датата на сключване на договора с избрания изпълнител.

Прочетена 997 пъти

facebook coment