Сряда, 17 Април 2019 13:39

Ротари клуб – Търговище поставя нови беседки и барбекюта на „Парка“

Оценете
(3 гласа)

Ротари клуб – Търговище ще постави 4 нови беседки и 4 нови бетонни барбекюта в местността „Парка” в Търговище. Инициативата е продължение на проекта на ротарианците за облагородяване на този зелен оазис за отдих и туризъм, който е в подножието на пътеката за древния исторически град „Мисионис“.

Една от беседките вече е поставена непосредствено до детската площадка в парка, а останалите съоръжения ще бъдат разположени по тревните площи, както и на терасовидния участък под туристическия заслон „Ротари“. Предстои терасите да бъдат разчистени и подравнени, за да се поставят откритите огнища, на които жителите и гостите на града ще могат да си приготвят вкусна скара и храна.

барбекю

Новите придобивки ще бъдат готови до Великден, обещаха от Ротари клуб. От местната организация от години полагат усилия и грижи това пространство в местността „Парка“ да добие по-привлекателен вид и да се превърне в любимо за срещи и отдих през почивните дни. Надяват се обаче на по-голяма отговорност от страна хората към природата, боклуците и опазване на съграденото в планината.

Пропомняме, че „Ротари клуб“ – Търговище изгради два туристически заслона в района. Първият беше построен през ноември 2011 г. в началото на пътеката за археологическите разкопки, а през 2015 г. на площ от 50 кв. м. беше издигнат и втори - в началото на парка.

Прочетена 1269 пъти

facebook coment