Сряда, 17 Април 2019 12:12

Пътна полиция: Засилени проверки за колани и скорост

Оценете
(1 глас)

Две специализирани операции с участието на служители на „Пътна полиция“ се провеждат в Търговищко, информират от пресцентъра на ОД на МВР.  Засилените проверки са за неправоспособни водачи и за използването на обезопасителни средства.

От днес до 24 април служителите на „Пътна полиция“ в страната ще осъществяват засилен контрол на водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, правоспособност и използването на обезопасителни средства.

Специален акцент ще бъде поставен към водачите на мотоциклети. При тях ще се следи за правоспособност, използването на обезопасителни средства от самите водачи и спътниците им, и за правилното поставяне на регистрационни табели. Според изискванията регистрационните табели на мотоциклетите се поставят само отзад, но така, че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време.

При проверките на другите превозни средства специално внимание ще се обръща и на правилното използване на обезопасителни средства при превоз на децата. Пътните полицаи ще контролират и състоянието на хоризонталната пътна маркировка и на вертикалната сигнализация с пътни знаци, както и на мантинелите. Успоредно с това ще има и засилени проверки за спазването на ограниченията на скоростта.

В момента на територията на областта е в ход и друга специализирана полицейска операция – с участието на служители на „Пътна полиция“, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и на ДАИ-Търговище. Активната контролна дейност е насочена към предотвратяване на нерегламентирани превози на пътници от лица, които не притежават лиценз за извършване на обществен превоз, или удостоверение за извършване на таксиметрови превози. Съвместната акция ще приключи в края на април.

Прочетена 842 пъти

facebook coment