Понеделник, 25 Март 2019 16:36

Конкурси за красиви дворове в Седмицата на земята

Оценете
(2 гласа)

За втора поредна година Община Търговище обявява два конкурса по повод „Седмицата на Земята“. През 2019 г. тя е в периода от 22 до 28 април. 
Първият от тях е вече традиционният конкурс за най-привлекателно околоблоково пространство. В него могат да участват всички, които полагат грижи за облагородяването и поддръжката на площите около жилищните им сгради. Записването e на телефони: 0601/68686 или 0882100604, в срок до 18 април, включително. 
Комисия, назначена със Заповед на кмета д-р Дарин Димитров, ще извърши оглед на обектите на 23 април и ще определи победителите. 
Критериите, по които ще бъдат оценявани пространствата, са: общ естетически вид, разнообразие на използваните растителни видове, използване на отпадъчни материали за аранжиране, наличие на парково оборудване, площ на поддържаната територия. Допълнително точки при класирането ще носи и наличието на решение на етажната собственост за участието в конкурса и за използването на наградата.
Наградите са парични. За първо място са предвидени 200 лв., за второ – 150 лв., а за трето – 100 лв. Отличените участници следва да представят фактура за разходването на средствата. 
Вторият конкурс е на тема „Нашият екоживот“. В него могат да участват училищата и детските заведения на територията на общината, които обучават и възпитават децата в отговорно отношение към опазването на околната среда. Записването е до 18 април на телефони: 0601/6 86 86 или 0601/6 87 64. Комисия ще посети обектите в периода 22-24 април. 
Основните критерии за оценяване са свързани с нивото на чистота в и около дворните пространства, условията за разделно събиране на отпадъците, използване на отпадъчни и/или рециклирани материали за аранжиране на вътрешните и външни пространства, участие и иницииране на различни природни и екологични дейности, както и устойчивост на провежданата екополитика във възпитанието на децата.
Наградите за първите три класирани учебни/детски заведения са предметни. 
Обявяването на класираните участници и награждаването им ще стане на празничен концерт, посветен на „Седмицата на Земята“, на 25 април, от 17.00 часа на площад „Свобода“. 
Регламентите и на двата конкурса са публикувани в уебсайта на Община Търговище: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=57

Прочетена 784 пъти

facebook coment