Сряда, 18 Май 2016 11:53

Пътна полиция е глобила осем своеволия на абитуриенти в Търговищко

Оценете
(2 гласа)

Броени дни преди да започнат официалните балове на абитуриентите полицейският контрол вече е засилен и предстои да се разпишат конкретни мерки за избягване неприятни инциденти. Днес следобяд в ОД на МВР ще се проведе работна среща, за да се координират действията на служителите от “Пътна полиция”, общината и други институции, които са отговорни за недопускане нарушения на обществения ред и застрашаване на сигурността на движението по пътищата. Според началникът на сектор „Пътна полиция” Теодор Тодоров е възможно да се наложи затваряне на улици и частична реорганизация на движението в Търговище на 24 май.

Сравнително кротки са абитуриентите в област Търговище, сочи статистиката от миналогодишните балове. Общо са били съставени 8 акта за рисково поведение на пътя. За „Търговище ТВ” началникът на сектор „Пътна полиция” – Търговище Теодор Тодоров каза, че са били направени 2 акта на развеселени тийнейджъри, които стърчали от прозорците на автомобили. Всеки от тях е на стойност 30 лв. За неизползване на колани и на мотоциклетна каска има глобени с по 50 лв. трима зрелостници. Останалите три наказателни акта са за различни пътни нарушения. В Търговищко има и заснети с видеокамери опасните нарушения, за които по-късно са наложени санкции, каза Тодоров.

Най-честите ситуации на рисково поведение са: управление с превишена скорост и извършване на опасни маневри с автомобили, возещи абитуриенти; отнемане на предимство; преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници, показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите; возене на повече пътници от броя от местата за сядане; управление от неправоспособни водачи и/или употребили алкохол и/или наркотични вещества; подаване на неразрешени светлинни и звукови  сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението, главно към пешеходците, уточняват от МВР.

От там призовават независимо от суматохата около празника родители, абитуриенти и придружители да помислят за своята и на околните безопасност. При необходимост за предотвратяване на рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред да се търси съдействието на полицията чрез телефон 112.
 

Прочетена 1413 пъти

lates news 210

facebook coment