Вторник, 12 Февруари 2019 11:00

Спад на катастрофите и пострадалите през януари в Търговищко

Оценете
(0 гласа)

По-малко тежки катастрофи, с по-малко пострадали са станали през януари т.г. в сравнение със същия месец на предходната, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

25 са пътни инцидента, от които два – тежки, като в тях са пострадали двама души. Единият е бил пътник, а другият – пешеходец. Статистиката сочи, че тежките катастрофи през януари 2019-та г. са с две по-малко, загиналите – с четирима по-малко, а ранените – с един по-малко. Превишената и несъобразена скорост си остава основната причини за тяхното възникване.

Пътните полицаи са установили и 622 нарушения на скоростните режим по пътищата на област Търговище. Те са заснети с лазерна камера на тринога. Други 114 случая на управление на МПС със скорост, превишаваща максимално допустимата, са заснети от мобилните системи за контрол в служебните автомобили на катаджиите.

За констатираните нарушения са издадени на водачите 935 електронни фиша. За януари на трима шофьори са съставени административни актове за превишаване на максимално допустимата скорост на движение на МПС с над 50 км/ч над пределно допустимата.

Прочетена 831 пъти

facebook coment