Понеделник, 11 Февруари 2019 10:46

Старт на делото за подкуп на лекарката от ТЕЛК

Оценете
(3 гласа)
Старт на делото за подкуп на лекарката от ТЕЛК Сн. Д-р Г. Русева

УСЛОВНА ПРИСЪДА виж тук

Тръгна делото за подкуп на лекарката от ТЕЛК – Търговище. 56-годишната Галина Русева е обвинена за вземана на подкуп от 200 лв. от пациент – 66 годишният Хюсеин Хюсеинов. Делото се гледа в Окръжния съд по бързото производство. Още в началото съдия Йордан Иванов каза, че няма постъпили възражения и се признават всички факти.

От изложението на обвинението стана ясно, ча на 28 януари т.г. мъжът се явил на ТЕЛК с няколко заболявания, за да получи процент за трудова неработоспособност и инвалидна пенсия. Д-р Русева му казала, че трябва да почерпи и той извадил две банкноти по 50 лв. „Ще трябва да дам и на колегите“, рекла тя и Хюсеин извадил още две петдесеттачки.

ПРЕДИСТОРИЯТА

Уличената лекарка сподели, че съжалява за стореното и помоли съда за справедливо наказание.

Тъй като престъплението е с пряк умисъл прокурорът поиска 2 години лишаване от свобода с отложен изпитателен срок от 4 г., намалени с 1/3, глоба от 1000 лв., лишаване от заемане на държавна длъжност 4 години и без работа в системата на ТЕЛК за срок от 4 г.

Защита предостави медицински документи за заболявания на лекарката и пледира за наказание от 1 години затвор, с 3 години отложени и отстраняване от длъжност за 1 година.

Очаквайте подробности.

Прочетена 3363 пъти

facebook coment