Понеделник, 11 Февруари 2019 09:42

За първи път в Търговище: Електронни мишени за стрелците на държавно първенство

Оценете
(2 гласа)

Родните ни стрелци проведоха за първи път състезание на нови електронни мишени с онагледяване. Апаратурата се използва по време на Държавното първенство по пневматично оръжие, което се провежда в Търговище до 13 февруари.

стрелба 1

Домакините посрещнаха стрелците в изцяло обновения спортен център. В шампионата участваха 204 състезатели от 20 клуба – мъже и жени, юноши и девойки младша възраст, каза треньорът по стрелба Христо Маринов. Той поясни, че това е първото състезание у нас, на която се ползват електронните мишени.

стрелба 4

Новата апаратура е предоставена от Българския стрелкови съюз. Тя е на швейцарска фирма, единствената лицензирана от международната централа.

стрелба 2

След 10 годишно прекъсване, в състезанието взе участие и бившият европейски шампион от 1996 г. Радослав Димитров. „Тежката артилерия“ бе в лицето на многократните шапмиони и олимпийци Антоанета Бонева и Самуил Донков.

В надпреварата имаше и смесени дуети. Антоанета Бонева и Радослав Димитров станаха първи в отборната дисциплина с пневматичен пистолет.

 

Прочетена 483 пъти

lates news 210

facebook coment