Петък, 01 Февруари 2019 10:39

Видео: Обвинение в подкуп за лекар от ТЕЛК Търговище

Оценете
(2 гласа)

Лекар – член на ТЕЛК-Търговище, е привлечена като обвиняема за  престъплението подкуп, съобщиха от ОД на МВР. Тя е поискала пари от пациент, за да извърши служебни действия. На 28.01.2019 г. в Търговище лекарка в качеството си на длъжностно лице - член на ТЕЛК към МБАЛ-Търговище, в служебно помещение по време на медицинско освидетелстване е поискала и приела от 66-годишен пациент от село в община Омуртаг 200 лв.

Сумата е била приета, за да бъде определен процент трайно намалена работоспособност на пациента – престъпление по чл. 301, ал. 1 от Наказателния кодекс.       

Веднага след получаване на сигнала за корупционното действие служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД МВР-Търговище са предприели незабавни оперативно-издирателни и процесуално-следствени действия, в резултат на които приелата горепосочената сума е установена своевременно. В хода на тези действия лекарката е признала авторството си на споменатото деяние.

По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на ОД МВР-Търговище. Всички действия по разследването се осъществяват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

На приелата подкупа е повдигнато обвинение по чл. 301, ал.1 от Наказателния кодекс. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Прочетена 1742 пъти

facebook coment