Вторник, 08 Януари 2019 09:27

Вандалски прояви по празниците в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Серия вандалски прояви станаха в Търговище по време на коледните и новогодишни празници и нанесоха щети на общинската собственост. Сред тях са 15 кошчета за боклук на централната алея от площад „Свобода“ до Драматичния театър, които са били взривени с пиратки, съобщават от пресцентъра на общината.

Според постъпили в Община Търговище сигнали, се касае за група младежи, които в новогодишната нощ са хвърляли пиротехнически средства в съдовете за отпадъци. Щетите се отстраняват от Общинското предприятие БКС, което вече е подменило по-голямата част от кошчетата. Припомняме, че те са нови, поставени през лятото на 2018 г. 

Изпочупена е и информационна табела на ул. „Велико Търново“, указваща за извършените ремонти на четири улици и квартал „Запад“ 2, като част от линейната инфраструктура в Търговище по Оперативна програма „Региони в растеж“. Предприети са мерки за подмяната на повредената табела с нова. В администрацията през изминалата седмица са постъпили сигнали и за счупени улични лампи. 

Заради подобни хулигански прояви общината е принудена да пренасочва средства за отстраняване на щети, вместо да инвестира в нови съоръжения.

От там апелират за бдителност от страна на гражданите, които при установяване на нередности, могат да подават сигнали на Горещия телефон 0601 6 86 12, на Дежурния в Общинския съвет за сигурност 0601 6 35 85, както и в полицията.

Прочетена 454 пъти

lates news 210

facebook coment