Четвъртък, 03 Януари 2019 12:14

Пияни и дрогирани шофьори по празниците засече полицията в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Пет пияни водачи и двама дрогирани са заловили пътнити полицаи по пътищата на областта в празничните коледни и новогодишни дни, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

В хода на превантивната акция от 21 декември м.г. до 1 януари т.г. в област Търговище са установени 5 случая на управление на МПС след употреба на алкохол. В 4 от случаите водачите са шофирали с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух от 0,5 до 1,2 промила. Те са санкционирани по административен ред, а един водач е шофирал с алкохол над 1,2 промила, за което е образувано бързо полицейско производство.

На други трима собственици на МПС е наложена принудителна административна мярка „Временно спиране от движение на пътното превозно средство“ за това, че допускат или предоставят управление на автомобила си на пияни лица. В хода на операцията са установени и два случая на управление на МПС под въздействието на наркотични вещества. Издадени са и пет заповеди за прекратяване регистрацията на пътно превозно средство, за срок от 6 месеца до една година.

През периода са засечи и 135 нарушения за незпазване на скоростта. Шофьорите за засечени със стационарно преносим уред за контрол на скоростта (СПУКС). С мобилните системи за контрол – други 33.

Прочетена 1105 пъти

facebook coment