Неделя, 30 Декември 2018 14:56

Областен управител Митко Стайков: Случиха се много положителни промени в региона

Оценете
(2 гласа)

Близо 50 милиона лева са били вложени през годината в област Търговище за изпълнението на различни проекти, каза областният управител Митко Стайков в края на 2018 г. 

През тази година са извършени и най-мащабните ремонтни дейности от републиканската пътна мрежа. За следващата година е предвидено обновяването на пътя Омуртаг-Котел, както и на връзката между Попово и Садина. Предстои изграждането на фронт офис за гражданите на входа на областната администрация и изграждане на ново 4-етажно крило на многопофилната болница в Търговище.

Профил

Митко Стайков е роден на 19 януари 1966 година в град Сливен. Завършил е аргоинженерство – полевъдство във в ВСИ „В. Коларов” гр. Пловдив.

През 1998 г. заживява в гр. Омуртаг, където се занимава със собствен бизнес. Политическата му кариера стартира на местните избори през 2007 г., когато става общински съветник на ГЕРБ в Община Омуртаг. Три години по-късно става областен управител на Търговище в първото правителство на Бойко Борисов. Завръща се отново на този пост през май 2017 г. след като не успя да се пребори за депутатската банка в Народното събрание, въпреки че беше втори в листата на ГЕРБ.

Стайков е разведен, има двама синове. В свободното си време спортува, владее различни техники на ръкопашен бой. Всекидневно пътува до дома си в Омуртаг и съжалява, че не му остава време да отмаря в къщата си в антоновското село Кьосевци.

През втория си мандат е много по-често сред хората и казва, че всеки представител на държавна институция трябва да се държи достойни и да върши работа. „За мен приемен е всеки ден”, посочва Митко Стайков в интервю пред Денислава Атанасова.

 

Прочетена 2633 пъти

facebook coment