Сряда, 19 Декември 2018 09:37

Няма затворени пътища. Навявания се образуват по селата

Оценете
(1 глас)

Общинското предприятие БКС продължава почистването на пътни участъци от четвърти клас и улиците в града. Работено е и през цялата нощ. Трасетата и към 52 населени места в общината се обработват против заледяване с магнезиеви соли, каменно брашно и сол.

В момента на територията на града работят 3 опесъчителни машини на предприятието, 1 машина сci сол и 4 тежки машини с гребла. Машина почиства в централната градска част. Трактори са пуснати в околоблоковите пространства.

Тротоарите в града се почистват ръчно от служители на БКС от 5.00 часа тази сутрин. С приоритет са районите около детските заведения, училища, болницата и сградите за обществено ползване.

Проходима при зимни условия е и четвъртокласната пътна мрежа. Техниката на фирмите, ангажирани по договор след обществена поръчка, са по трасетата от 2 часа през нощта. В отделни участъци третокласната мрежа, която не се поддържа от Общината, не е била обработена сутринта, съобщават дежурните след обходи.

Започнали са да се образуват навявания в участъци между Макариополско – Буйново, Ловец – Дългач, Божурка – Презвитер Козма, Маково – Миладиновци. Местата се чистят и обработват, но при възникнала необходимост гражданите могат да подават сигнали на дежурните в Общината на тел. 0601 635 85.

В Община Търговище няма постъпили сигнали за закъсали автомобили.

Прочетена 886 пъти

facebook coment