Четвъртък, 06 Декември 2018 13:32

Областният управител и кметът на Търговище присъстваха на откриването на пътя Търговище-Разград

Оценете
(1 глас)

Завърши рехабилитацията на близо 21 км от пътя Търговище – Разград, с пари по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Второкласният път е основна транспортна връзка за областите Търговище, Разград и Силистра, каза при официалното откриване на отсечката председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов. На церемонията сред присъстващите бяха областният управител на Търговище Митко Стайков и кметът Дарин Димитров, заместник-областните управители на Разград и кметове от региона.

Основна задача в работата на АПИ през 2019 г. е въвеждането на електронната винетка от 1 януари и на тол системата за превозните средства над 3,5 тона. Успешното им внедряване ще увеличи средствата, които през следващите години ще бъдат влагани в изграждането на нова и поддържането на съществуващата републиканска мрежа, каза инж. Глосов. Той подчерта, че реално финансовият ефект от системата ще се усети през 2020 г., тъй като през следващата година тя ще работи 4 месеца и половина. Част от ресурса ще бъде вложен в подобряване състоянието на второкласната и третокласната мрежа, заяви инж Глосов.

път разград1

Изцяло ремонтираният участък, който днес беше открит, е на територията на област Разград. Той започва преди кръстовището с пътя Попово - Лозница и завършва при входа на Разград, като преминава през селата Трапище и Манастирско. Напълно е подменена пътната настилка и е подобрено отводняването. Положена е нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтирани са 4-те кръстовища за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода, за Градина и Островче. Изградена е колекторна система и бетонови бордюри в с. Трапище, подменени са бордюрите в с. Манастирско. За повишаване на безопасността на движение на пешеходците в двете села са изградени повдигнати пешеходни пътеки.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД. Стойността на договора е 14 730 557,56 лв. с ДДС.

Прочетена 344 пъти

lates news 210

facebook coment