Четвъртък, 29 Ноември 2018 15:35

Кметове по села и жители да алармират за непочистен сняг по пътищата

Оценете
(1 глас)

Кметовете и кметските наместници на селата от общината да следят работата на снвегопочистващите фирми и да подават сигнали при нередности. За това бяха инструктирани те от секретаря на Общината Христалина Халачева и главния експерт „Сигурност“ Кирил Керев.

Целта е по-добра координацията при снегопочистването по различните направления от общинската пътна мрежа през настоящия зимен сезон и осъщвяване на по-засилен контрол на снегопичистващите фирми, които ще получват пари за свършена работа, информират от пресцентъра на общинската управа.

Кметовете и наместниците на населените места трябва да разписват протоколите за часовете, отработени от машините. Тези справки ще се внасят в общинската администрация, където ще се осъществява второ ниво на контрол и едва тогава ще се заплаща.

Жителите на селата и кварталите, пътуващите по общинската пътна мрежа, които установят пропуски в почистването, също могат да подават сигнали на денонощния телефон на Общината.

На работното съвещание беше припомнен и алгоритъмът за действие при тежки зимни условия, реагиране при сигнали за болни жители на селата, снабдяване на населението с основни храни и други, свързани с обезпечаване на сигурността на населените места.

Прочетена 338 пъти

lates news 210

facebook coment