Сряда, 07 Ноември 2018 16:19

Заразен спанак в хипермаркети в Търговище

Оценете
(1 глас)

24 пакета със спанак със съмнение, че е примесен с листа от татул изтегли от два големи магазина в Търговище Агенцията по храните. Това стана след оплакване на семейство с признаци на атропиново отравяне. В една от опаковките са открити единични стръкове листа, подобни на татул. В понеделник семейството е потърсило „Спешна помощ“ час и половина след като е консумирало баница със спанак. Оплакало се от неразположения, световъртежи, болки и сухота в устата, но след вливания е освободено. Подало е сигнал в Агенцията по храните, които след незабавна проверка са иззели наличните количества в търговската мрежа.

Производителят от област Пловдив, които е проивзел общо 1775 кг от спанак от сорт Горила, е предупреден. Опасната храна е спряна от реализация. При проверката инспекторите са установили, че спанакът се почиства и пакетира в нерегламентиран обект и на отговорното лице е съставен акт.

Наш зрител от Търговище ни изпрати снимка на пакет спанак от същия сорт, в който твърди че е открил цял стрък с отровното растение татул. Той бил закупен от голяма търговска верига, на етикета е посочена фермата-производител и доставчика.

спанак

От БАХБ съобщават, че и в Костинброд има сигнал. Там гражданин е приложил снимки със същата марка спанак, на които се виждат стръкове, наподобяващи татул.

От Агенцията по храните призовава всички граждани, закупили пакетирани листа от спанак от по 500 гр., сорт Горила, произведен в област Пловдив, да не го консумират и да го върнат в търговския обект, от който са го закупили.

Прочетена 2956 пъти

lates news 210

facebook coment