Сряда, 07 Ноември 2018 11:29

Масов отвод на съдии по делото Парашкевов

Оценете
(1 глас)

Съдът трябва да реши днес дали да остави за постоянно в ареста 49-годишният Валентин Парашкевов, който миналия петък предизвика катастрофа и избяга от местопроизшествието. Всички съдии в Търговище обаче са си направили вчера отвод по делото, съобщават от Районния съд. Уволненията вече служител на съдебната охрана е обвинен за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „а“, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.

Днес изтича 72-часовия му арест и магистратите трябва да реши дали да го пуснат на свобода или да поискат постоянна мярка за неотклонение, заради възможността той да се укрие или извърши друго престъпление.

От Районния съд допълват, че в 16.36 часа на 05 ноември е постъпило искане от Районна прокуратура – Търговище за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Парашкевов, обвиняем по досъдебно производство, което се разследва от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Търговище.

Според вътрешните правила за случайно разпределение на делата в съда делото незабавно е разпределено на дежурния по график съдия. Той, както и всички магистрати от РС- Търговище обаче си правят отвод. Мотивите им са, че обвиняемият е имал ежедневни контакти с тяха, предвид естеството на служебните си задължения.

Вчера делото е изпратено на Върховния касационен съд, който в рамките на днешния ден трябва определи друг районен съд, който да се произнесе по искането обвиняемият да бъде задържан под стража до приключване на разследването.

Прочетена 1897 пъти

lates news 210

facebook coment