Сряда, 03 Октомври 2018 12:33

Проверки след сигнали на граждани за лоша пътната организация около пазара

Оценете
(1 глас)
Проверки след сигнали на граждани за лоша пътната организация около пазара Сн. Община Търговище

Във връзка с множеството сигнали на граждани, за неясноти по организацията на движението, по протежение на цялото трасе на ул. "Гладстон" беше извършена съвместна проверка на общински служители и експерти от пътната полиция в Търговище, съобщават от пресцентъра на местната управа.

Гражданите са притеснени за достъпа към кооперативния пазар и магазините, паркирането в района, наличието на забранителни знаци и други.

Всички констатации ще бъдат внесени на заседание на транспортната комисия, която ще излезе със становище за подобряване на организацията при действащите нормативи и закони, както и реалните възможности на тази част от града да поеме автомобилния трафик и да осигури безопасност и на пешеходците.

Главният инженер на общината Димо Димов обясни, че проектът вече е разписан и одобрен от съответните институции през 2014 г. и не може да се коригира.

За да се компенсира недостига на места за паркиране, Общината планира изграждането на общински паркинг на терена зад джамията, на който имаше стари бараки. Те се премахват в момента, след спечелено дело от местната администрация срещу фирми, чиято собственост са били тези временни дървени постройки. Общата площ на общинския имот е 2 дка.    

Улиците „Гладстон” и „Велико Търново” са част от линейните обекти по проекта за обновяване на градската среда по Оперативна програма „Региони в растеж”. Там са извършени ремонти на асфалтови и тротоарни настилки, изградена е велоалея, направено е и озеленяване.

В проверката са участвали зам.-кметът на общината Емине Якубова, която отговаря за транспорта и организацията на движението; гл. инженер Димо Димов, ръководител на проекта; инспектор Пламен Петков от „Пътна полиция”, експерт по пътната сигнализация; Михаил Михайлов, директор на Общинско предприятия „Социални и охранителни дейности”. 

Тя е извършена по нареждане на кмета на общината д-р Дарин Димитров. Той иска от „Пътна полиция” още проверки на маркировките и сигнализацията и на изхода на града към околовръстното шосе, както и за засилване на контрола.

Прочетена 1490 пъти

facebook coment