Вторник, 18 Септември 2018 11:47

Започва гласуването за име на улицата при „пробива Катрафилов“

Оценете
(1 глас)

На сайта на Община Търговище започва гласуването в анкетата за избор на име на новоизградената улица при т.нар. „пробив Катрафилов“. Шест са предложенията, сред които гражданите могат да избират. Това са: ген. Иван Бончев, арх. Йордан Севов, Михаил Радославов, полк. Никола Свещаров, ген. Панайот Бърнев и Пеню Стоянов. Срещу всяка от възможностите за гласуване е публикувана и кратка биографична справка, изготвена от Регионалния исторически музей и Държавния архив Търговище.

Селекцията на имената бе извършена след проведено обществено допитване от Община Търговище и последвала работна среща на директора на Регионалния исторически музей Магдалена Жечева, директора на Регионална библиотека „Петър Стъпов” Росица Куцарова и Галина Аврамова, експерт в Държавен архив Търговище, до които Общината изпрати запитване за експертно мнение и предложения за име на новата улица.

Експертите се спряха на шестте предложения за окончателното допитване, основавайки се на факта, че всяка от посочените в анкетата 6 личности е свързана с град Търговище, както и че всяко от тези имена би било в унисон с възрожденския дух на квартал Вароша.

Гласуването ще продължи до 30.09.2018 г., включително.

Предложението, събрало най-голяма подкрепа в анкетата, ще бъде внесено на сесия на Общинския съвет.

Анкетата е публикувана на: http://targovishte.bg/poll.php?poll_id=16

Прочетена 541 пъти

lates news 210

facebook coment