Понеделник, 17 Септември 2018 06:44

Бие първият училищен звънец в деня на Вяра, Надежда, Любов

Оценете
(2 гласа)

Учебната година в Търговище започва без знаковата езикова гимназия „М. Андрей”, която беше закрита заради неуспешен план-прием в продължение на три години. Своите ученици няма да посрещне ОУ „Хр. Ботев” в обновената си сграда, тъй като има забавяне на ремонта за над 3 млн. лв. Без цветя в първия учебен ден, призоваха от двете големи гимназии в града. Вместо букети парите да се дарят за лечение на болния абитуриент Християн Христов.

Общо 4614 ученици в 228 паралелки се очаква да влязат в класните стаи в общинските училища в Търговище през новата учебна година. В държавните има записани още 1132 ученици. Първокласниците пък наброяват 473 ученици, записани в 25 паралелки.

През учебната 2018/2019 година ще бъдат формирани общо 53 маломерни паралелки в 12 училища, с недостиг от 256 ученици. Поради голямото и непрекъснато движение на учениците в началото на учебната година, броят на паралелките може да претърпи промени, съобщиха от местната управа.

Тържественото откриване на новата учебна година започва 9.00 ч. във всички училища в Търговище. Кметът Дарин Димитров ще поздрави учениците и учителите в I СУ „Св. Седмочисленици”.

Тази година денят, в който православната църква почита светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов съвпада с първия учебен ден. Екипът на "Търговище ТВ" пожелава здраве и успехи на всички учители, ученици и родители. Нека вярата, надеждата, любовта и мъдростта изпълват дните им.

Прочетена 554 пъти

lates news 210

facebook coment