Baner ViK 2017 560 70

Петък, 31 Август 2018 15:51

Правят допитване за именуване на улица в Търговище

Оценете
(1 глас)

Обществено допитване за даване име на новоизградената улица, позната като „пробива Катрафилов”, стартира днес, 31.08.2018 г., Община Търговище. На сайта на администрацията всеки гражданин може да даде предложение за име на улицата, която е между ул.”Любен Каравелов” и бул. ”Трайко Китанчев”.

По подробния устройствен план на града новоизградената връзка между централната градска част, институциите и жилищните квартали „Запад”,  не може да бъде продължение нито на ул. ”Катрафилов”, нито на бул. ”Сюрен” и следва да бъде именувана.

Ръководството на община Търговище, следвайки политиката си на широк диалог с обществеността, отправя запитвания също до Регионалния исторически музей, Държавния архив и Регионална библиотека „Петър Стъпов” за експертно мнение и предложения за даване име на улицата.  

Всеки гражданин може да предложи име на историческа личност, местност, събитие или други, които смята за подходящи за именуване на улицата.

От днес, 31.08.2018 г., до 11.09.2018 г., на началната страница в сайта на Община Търговище ще бъде отворена форма за подаване на предложения. Гражданите могат да изпращат предложения и на електронния адрес на Общината: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. След 11.09.2018 г. ще бъде проведено и гласуване на сайта на администрацията.

По процедура ръководството на Общината трябва да внесе предложението за утвърждаване от Общинския съвет.

Новата улица, позната като „пробива Катрафилов”, е заложена в действащия застроителен план на града през 1996 г. и поради липса на средства не беше изградена близо 20 години.

След мотивирано искане от кмета д-р Дарин Димитров Министерският съвет отпусна целеви 1,5 млн. лв. и беше проведена обществена поръчка за избор на изпълнител. Улицата, с широки платна, тротоари, зелени площи, паркинги, осветление и други беше изградена в срок и според заданието. Тя се влива в бул. „Сюрен”, който също е напълно обновен, с нови улични и тротоарни настилки, паркинги, зелени площи, с което тази част на града придоби качествено нов вид.

С реализирането на дейностите се продължава заложената генерална цел за обновяване и модернизиране на инфраструктурата на общината.

Адрес на допитването: http://targovishte.bg/query_one_katrafilov.php

Прочетена 308 пъти

lates news 210

facebook coment