Четвъртък, 23 Август 2018 15:22

11 акта за шумна музика само за месец в Търговище

Оценете
(2 гласа)
11 акта за шумна музика само за месец в Търговище Сн. you tube

11 акта за шумна музика, нарушаваща обществения ред и спокойствие, са съставени от Районното управление на полицията в Търговище до 22 август, съобщават от пресцентъра на кметството.

Сигналите, постъпили на тел. 112 за такива нарушения,  са общо 46 за града и селата от общината. В 7 от случаите проверките не са потвърдили жалбите.

През месеца са съставени 14 предупредителни протокола, когато музиката е озвучавала районите около заведения на границата на 23 часа.

От всички 34 сигнала, постъпили от града, 18 са били за шумна музика и нарушаване на спокойствието на съседите от жилища. Оплакванията за силна музика, викове и други нарушения на обществени места, като детски и спортни площадки, са 9.

Останалите са сигнали, постъпили срещу шумно озвучаване от заведения.

През август служителите на полицията в Търговище са реагирали и на 12 сигнала от селата. Характерното за тях е, че повечето оплаквания си били заради музика и тържества, които се провеждат на улицата или други обществени зони.

За констатираните нарушения по реда на Общинската наредба за опазване на обществения ред ще бъдат глобени 2 заведения в града и 1 от селата. Останалите актове са съставени на граждани. Наказателните постановления се издават от общинската администрация.

Припомняме, че на територията на община Търговище физическите лица се санкционират с глоби от 100 лв. до 500 лв. За юридическите санкциите са от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение в рамките на една година, стигат до 5000 лв.   

В резултат на предприетите мерки и засиления контрол има трайно намаляване на недопустимото нощно озвучаване с музикални уредби след 23 часа, което беше ежедневие през предходните години и държеше будни гражданите до сутрешните часове. 

Прочетена 1266 пъти

facebook coment