Четвъртък, 16 Август 2018 13:51

Видео: Суетня около посещението на Борисов в Търговище

Оценете
(4 гласа)

Министър-председателят Бойко Борисов посети днес по обяд Търговище, за да разгледа строителството на пътни, образователни и спортни инфраструктурни обекти. Лично шофирайки джипа си той пристигна след първата копка строежа на новия участък на магистрала „Хемус“ край с. Черенча. 

Докато основната група посрещачи беше около ОУ „Хр. Ботев“ Борисов пътьом разгледа новия бул. "Сюрен" и ремонтите в кв. Запад, отдели кратко внимание и на новия облик на детска градина "Приказка".

bbb

Пред ОУ „Хр. Ботев“ го чакаха десетки учители, общински и държавни чиновници, граждани. Учителка по английски език, с букет в ръка го пресрещна, за да му благодари за усилията на правителството и обновяването на основното училище, което не е ремонтирано основно от 1969 г. Борисов взе букета и го връчи на финансовия министър Горанов. „Ти си красавецът в правителството“, шеговито каза премиерът и се запъти към училищната сграда, която се ремонтира по Оперативна програма „Региони в растеж“ за близо 4 млн. лв. Разгледа асфалтирането на двора и получи уверение, че на 17 септември учениците ще бъдат посрещнати в модернизираната сграда. Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно с пътищата, мислим и за поколенията – да бъдат добре образовани, здрави и силни, заяви по-късно пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

борисов учителки

На тръгване настана суетнята за фотопауза. Заредиха се деца, учителки, директори. „Айде, пред мен, че искам да разгледам и спортната зала. Първо младите и красивите“, строи ги набързо Борисов. „Ей, ние останахме, не мога да си проправя път“, вайкаше се фенка на премиера.

borisov

Следван от кмета Дарин Димитров, областния управител Митко Стайков, регионалния и финансов министър, камери, фотоапарати, охрана и пр. Борисов разгледа набързо тренировъчния спортен комплекс, за чийто ремонт държавата отпусна 850 000 лв. Вътре, на сянка той отдели пет минути и на медиите. Първо даде думата за отчет на областния управител и на кмета, който каза, че градът ще придобие един нов вид след приключване на всички строителни дейности. „След година и няколко месеца ще стане и магистралата и ще си имате и пристанище“, пошегува се отново премиерът.

На журналистически въпрос кое е предизвикателството пред правителството в момента, пък каза: „Опозицията най-малко ни притеснява, защото им давахме на няколко пъти властта, видяхме колко могат. Това упражнение го минахме два пъти, не виждам смисъл да се прави пак“. Борисов обърна внимание на ситуацията в съседни на България страни. „Ако имаме глави на раменете си, просто като политическа класа говоря, като институции трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това и правим“, каза Борисов.

Накрая хвърли и един поглед на обновената сграда на ДФ „Земеделие“, след което подкара към Шумен.

Прочетена 1755 пъти

facebook coment