Сряда, 04 Юли 2018 13:48

Видео: Полицията чества 139 години от създаването си

Оценете
(4 гласа)

Полицията в Търговище отбелязва 139 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Във връзка с честването на професионалния празник 5 юли пред Областна дирекция на МВР – Търговище тази сутрин тържествено бяха издигнати българското и европейско знаме, а кметът Дарин Димитров и областният управител Митко Стайков поздравиха полицейските служители.

Празникът продължи с турнир по стрелба с пистолет, в който участваха над 20 представители на властта и медии. За най-добрите имаше грамоти. Управителят на „Търговище ТВ“ Кольо Колев победи безапелационно в мъжката надпревара с 47 от 50 възможни точки  и така доказа, че освен за камерата има точно око и за мерника.

gramotapolis

По традиция пред дирекцията бяха направени и зрелищни демонстрации. В тях участваха младежки противопожарен отряд „Млад огнеборец“ от Попово, на отбора на Детското полицейско управление в Търговище, служители от дирекцията – по полицейска лична защита и огнеборци.

Opasno

Празникът продължи със спортни състезания.

Изграждането на полицейската институция в България започва след приемането на Търновската конституция на 16.04.1879 г. С Указ №1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи (дела) в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов.

Прочетена 656 пъти

lates news 210

facebook coment