Вторник, 03 Юли 2018 11:31

Турнир по стрелба и демонстрации за професионалния празник на МВР

Оценете
(1 глас)

С демонстрации и спартакиада в 4 състезателни дисциплини ще отбележат професионалния си празник служителите на ОД МВ-Търговище. По традиция точността си в стрелбата с голямокалибрен пистолет ще премерят в турнир представители на органите на местно самоуправление, съдебната власти и медиите.

Програмата ще бъде открита в 9.30 ч. с тържествена церемония с издигане на знамената на България и Европейския съюз пред официалния вход на сградата на ОД МВР-Търговище. Служителите на дирекцията и гостите ще имат възможност да наблюдават няколко демонстрации – на младежки противопожарен отряд „Млад огнеборец“ от Попово, на отбора на Детското полицейско управление в Търговище, на служители от дирекцията – по полицейска лична защита, и на служители на РДПБЗН – Търговище. След приключване на церемонията в киносалона на дирекцията ще бъдат прочетени заповедите за наградените полицейски служители.

Непосредствено след това на покритото стрелбище в сградата на ОДМВР – Търговище ще започне турнир по стрелба с голямокалибрен пистолет за представители на местното самоуправление, съдебната система и медиите. Участниците ще имат право на 3 пробни и 5 зачетни изстрела по мишена N 4/гръдна/ от разстояние 25 м.

Половин час по-късно стартират състезанията от спартакиадата на стадион „Димитър Бурков“ в Търговище, където ще мерят сили отборите по футбол на малки вратички на отделните структурни звена. В същото време пред централния вход на стадиона започва състезанието между полицейски служители по майсторско управление на автомобил. В залата по тенис на маса на Колодрума в Търговище ще се проведе състезание по тенис на маса, в което ще има индивидуално и отборно класиране. След приключване на любителския турнир по стрелба на покритото стрелбище в сградата на дирекцията ще бъде даден старта на състезанието по стрелба с голямокалибрен пистолет за служители на двете дирекции. Отборите, всеки от които се състои от двама мъже и една жена, ще се състезават на динамична стрелба по три мишени/една на разстояние 25 м, и други две – на дистанция 7 м/. Класирането е индивидуално и отборно.

Обявяването на резултатите от спартакиадата и награждаването на победителите и техните подгласници се очаква да бъде около 13 ч на същия ден на стадион „Неделчо Камов“ в Търговище.

Прочетена 633 пъти

lates news 210

facebook coment