Петък, 08 Юни 2018 12:28

Заловен е бракониер на елен

Оценете
(1 глас)

37-годишен мъж от Търговище е уличен в бракониерство. Той е имал разрешително за лов и законно оръжие, но е извъшил умишлено умъртвяване на елен на 6.06.2018 г. около 21,45 ч в местността „Мандрата“ край с. Пролаз, община Търговище, съобщават от ОД на МВР. Служители на Държавно горско стопанство-Търговище и на РУ-Търговище са открили тялото на животното, което е било простреляно без надлежно разрешително за това.

При извършени незабавни заградителни действия от служители на полицейското управление на около 3 км от мястото, където е намерено тялото, е открит автомобил с търговищка регистрация. При извършения оглед на местопроизшествието и последваща аутопсия на животното е установено, че то е умъртвено посредством два изстрела с огнестрелно оръжие. В тялото му е открит един проектил, за който е установено, че е от ловна карабина. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

С.А. е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по чл. 237, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата по документиране на престъплението продължава и се осъществява под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.

 

 

Прочетена 1886 пъти

facebook coment