Четвъртък, 03 Май 2018 10:54

Всички служби по земеделие в една сграда

Оценете
(1 глас)

 В сградата на старата полиция на ул. „Иван Вазов” 1, която е публично-държавна собственост, на първия етаж ще се съберат Областна дирекция „Земеделие”, Общинската служба по земеделие – Търговище и Териториален областен офис на Национална служба за съвети в земеделието.

МВР сграда стара 2

Целта е Търговище да бъде първият областен град, в който всички служби от сферата на земеделието да бъдат поместени в една сграда за по-лесен достъп на гражданите до услугите им.

Oбластният управител г-н Митко Стайков, придружен от директора на Областна дирекция „Земеделие” – Търговище  г-жа Севда Ерменкова, направи оглед на напредъка на ремонтните дейности в сградата на старата полиция. Обновителните работи стартираха в края на миналата година. 

Ремонта включва обновяване на стаите, подмяна на старата дограма, подовите настилки и вратите, замазка на стените и др. Изградена е и зала за търгове и срещи със земеделски производители и животновъди. Очаква се да стартира ремонта на външната фасада на сградата, който включва саниране и реконструкция на покрива.

 

Прочетена 815 пъти

lates news 210

facebook coment