Baner ViK 2017 560 70

Петък, 27 Април 2018 14:09

Изгубен портфейл предадоха в полицията три момичета

Оценете
(2 гласа)

Три момичета от Търговище извършиха достойно постъпка, като предадоха изгубен портфейл с пари в полицията. Те бяха приети от директора на областната дирекция на МВР ст. комиса Николай Ненков, който им връчи благодарствени грамоти за доблестната им постъпка.

Миналата седмица Гергана Димитрова, Пламена Христова и Виктория Филипова се разхождали по главната улица и в близост до основно училище „Христо Ботев“ видели паднал портфейл. Без колебание те го занесли в полицията. В него имало 225 лева и лични документи. Полицейските служители се свързали със собственика им – 19-годишен младеж от търговищко село. Благодарение на светкавичната реакция на трите момичета той получил изгубените си вещи. 

Гергана и Пламена са осмокласнички, а Виктория е ученичка в седми клас. Учат в три различни търговищки училища, но са приятелки от години. И трите са доброволки в младежката организация на БЧК-Търговище.

deca

По покана на директора  на ОД МВР-Търговище старши комисар Николай Ненков трите момичета гостуваха в дирекцията. Той изрази своя респект и признателност към тях за достойната им постъпка и заяви, че тя е чудесен пример за гражданско поведение както за връстниците им, така и за възрастните. В знак на благодарност той им връчи почетни грамоти. По време на провелия се непринуден разговор момичетата споделиха, че и за миг не им е минавала през ум друга мисъл освен тази – да предадат веднага парите в полицията. 

До директорите на училищата, чиито възпитаници са трите момичета – I СУ “Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“ и I ОУ „Хр. Ботев“ в гр. Търговище,  са изпратени благодарствени адреси от името на ръководството на ОД МВР-Търговище.

Прочетена 513 пъти

lates news 210

facebook coment