Baner ViK 2017 560 70

Четвъртък, 26 Април 2018 09:46

Снимки: Най-голямата комбинирана спортна площадка правят в Търговище

Оценете
(1 глас)

Мултифункционална площадка, с кътове за игри, спорт и отдих, изгражда общинско предприятие „Флора” на близо 1000 кв. м. между улиците „Шейново” и „Росица” в  Търговище. Там вече са оформени две детски площадки за малчугани до 3 години и по-големи. В съседство е изградена беседка за отдих. До тях ще има игрище за футбол и волейбол, както и тенис на корт. Поставен е и комбиниран уред за стрийт фитнес.

pl sport

Спортните площадки ще бъдат обезопасени с ограда, за да се предпазят играещите в съседство деца. До кътовете ще бъдат поставени пейки и други елементи от парковото обзавеждане и оборудване. Около целия комплекс се изгражда и зелен пояс с 30 иглолистни дръвчета.

Идеята за площадката е на дългогодишния директор на общинското предприятие  „Флора” Асен Чакъров и беше посрещната с одобрение и пълна подкрепена от общинското ръководство, информират от неговия пресцентър.   

pl sport1 

Очакванията са целият обект да бъде приключен до средата на месец май.

Това е първата мултифункционална площадка от този тип в Търговище след всички построени детски и спортни, с които вече разполагат почти всички зони на града, както и детските градини.   

pl sport2

Прочетена 1091 пъти

lates news 210

facebook coment